Депутатският ми имунитет няма да реши проблема с постната пица, какъвто е бюджетът

Ако мислят, че моят депутатски имунитет ще им реши проблема с постната пица за догодина, какъвто е бюджетът - това ще работи много малко време, защото как ще обяснят на хората че са предвидени с 400 млн

Ако мислят, че моят депутатски имунитет ще им реши проблема с постната пица за догодина, какъвто е бюджетът - това ще работи много малко време, защото как ще обяснят на хората че са предвидени с 400 млн.лв. по-малко за здравето на населението, 200 млн. по-малко за НЗОК, при условие, че сме оставили резерв на здравната каса близо 700 млн. лв.? Това коментира в кулоарите на парламента бившият премиер Сергей Станишев. По думите на Станишев - политиката на държавата по отношение на мерките срещу свинския грип са „провал" и хората се притесняват.
„Нали бяха обещали, че след като спрат кражбите и контрабандата, само при едно връзване между НАП и митниците ще дойдат 700 млн. лв. Къде са тези пари за следващата година? Всички тези политически действия явно имат отвличащ характер. Вдига се пушилка, правят се политически акции, за да не се води дебат по същността какво става в държавата", коментира лидерът на БСП.

Мисля, че вече всички виждат, че сто дни държавата се управлява с активни мероприятия и с политически фарс. И това става все по-ясно, каза още Станишев. По думите му по отношение на същинската политика се вижда едно управление, което е неспособно да решава реалните проблеми.

Агенция Фокус