НС на БСП избра членовете на Изпълнителното бюро на партията

Окт 31, 2009 Новини БСП 0 1344

  Сергей Станишев: Няма да има безмълвна опозиция

 

Сергей Станишев: Няма да има безмълвна опозиция. На лъжите на управляващите ще отговаряме с факти

 

На днешното си заседание Националният съвет на БСП избра 17-те члена на новото Изпълнително бюро на партията. Секретари на бюрото са: Евгений Узунов, Катя Николова, Деница Златева и Корнелия Нинова. За членове бяха избрани: Ангел Найденов, Бойко Великов, Ваня Добрева, Владимир Топенчаров, Димитър Горов, Дора Янкова, Кирил Добрев, Кристиан Вигенин, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Явор Гечев и Илия Баташки. 

Председателят на БСП Сергей Станишев коментира, че с новия състав на бюрото се търси баланс между приемственост и промяна, съчетание на опитни и авторитетни политици с нови лица. Целта е да се подсили връзката между ръководството на партията с организациите в страната, като и да се подобри вътрешно партийната комуникация. По думите на лидера на БСП има няколко блока в проекта за новото бюро - първият е организационен от гледна точка на функционирането на БСП като партия; вторият блок е свързан с правенето на политики и формирането на публични и управленски позиции; третият се отнася до връзката между БСП и обществото в по-широк план. Станишев заяви, че предстои да бъде изготвено и предложение за преструктуриране на помощните органи на НС, за да работят те максимално ефективно. „Имаме голям потенциал и той трябва да бъде пълноценно използван", категоричен беше Станишев.

По повод 100-те дни управление на новото правителство председателят на БСП коментира, че ангажимент на социалистите е да кажат какво смята за свършеното и несвършеното до сега. „Няма да има безмълвна опозиция. На лъжите ще отговаряме с факти", заяви Станишев и добави, че все повече хора споделят, че имат усещането, че нищо не се случва в страната. Според лидера на БСП  конфронтационната политиката която води мнозинството възстановява практики от началото на 90-те години. С репресивния си характер управляващите все повече вървят към авторитарен модел на управление.  

Според Станишев проектът за бюджет 2010 е показателен за политиката на правителството. „Във всички сфери са заложени сериозни ограничения, които ще ударят по гражданите", изтъкна бившият премиер. Той напомни, че предишното правителство е оставило държавата с над 8 млрд.лв. фискален резерв, какъвто България не е имала в своята история. Предприеха се мерки за защита на хората и на реалната икономика. И въпреки това сега, когато останалият свят излиза от кризата, тя се задълбочава в страната ни. „Няма да приемаме извинения, каквито вечно си търси министър-председателят. Той ги търси близо 4 години като кмет на София, сега ги търси като министър-председател", каза още Станишев.

 

Пълния текст на пресконференцията можете да изтеглите от тук >>>

 

10 НОЕМВРИ  -  ДЕМОКРАТИЧНОТО НАЧАЛО ТОГАВА И СЕГА

Политическа позиция на Националния съвет на Българската социалистическа партия